Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat is het Suikerzijde event op 21 en 22 september?

Op zaterdag 21 en zondag 22 september starten we met de verkoop van de eerste woningen in De Suikerzijde: het nieuwe stoere, bruisende, gastvrije en toekomstgerichte stadsdeel van Groningen. De Suikerzijde wordt stedelijk, maar ook royaal en groen. En je woont overal dichtbij. Ben je geïnteresseerd en heb je zin om er te gaan wonen? Zet deze data dan alvast in je agenda!

Welke type woningen komen er in De Suikerzijde?

De Suikerzijde biedt straks ruimte aan zo’n 5000 woningen. Of je nou van drukte houdt of juist rust zoekt: in dit nieuwste stukje stad vindt iedereen een woning. We delen De Suikerzijde op in vier deelprojecten. We starten met de woningen aan de noordkant. Hier komen straks 2000 woningen waarvan wij de eerste 700 woningen samen met woningcorporaties Nijestee en Patrimonium mogen ontwikkelen. Het aandeel huurwoningen zal ongeveer 40% beslaan opgedeeld in de vrije, middendure en sociale categorie. De overige 400 woningen zijn koopwoningen. Van starterswoning tot herenhuis: hier heb je de keuze uit moderne appartementen, sfeervolle portiekwoningen en royale grondgebonden huizen. 

Hoe plan ik een gesprek in bij NextHome om voorrang te krijgen bij de toewijzing?

Vanaf 1 oktober is het mogelijk een haalbaarheidstoets te laten uitvoeren door NextHome, de vaste hypotheekpartner van Dura Vermeer. 

Met deze toets krijg je voorrang bij de toewijzing! Op basis van de voorkeuren die je hebt doorgegeven, kijk je samen met een hypotheekspecialist van NextHome naar je persoonlijke financiële mogelijkheden.
Zo weet je of een huis in De Suikerzijde haalbaar en betaalbaar voor je is. Je kunt een gesprek aanvragen door het invullen en versturen van het intakeformulier. 

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Zie hiervoor de veelgestelde vragen op de website. Mocht je vraag er niet tussen staan neem dan contact met ons op via het contactformulier in je persoonlijke account. Heb je nog geen account maak hier een account aan. 

Hoe word ik op de hoogte gehouden?

 Meld je dan aan als geïnteresseerde en we brengen je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Wie zijn de makelaars?

De makelaars zijn Pandomo en Thuis Nieuwbouwmakelaars uit Groningen. Bekijk hier de contactgegevens.

Wie is NextHome?

Het kopen van een woning is waarschijnlijk de grootste (emotionele) aankoop in je leven en er komt veel bij kijken. Bij Dura Vermeer laten we je er niet alleen voor staan, je krijgt je eigen team om je heen. De financiële coaches van NEXTHome, hypotheekpartner van Dura Vermeer, helpen je graag met de financiering, het inrichten van je hypotheek én de verkoop van je huidige woning. Zodra er meer informatie bekend is over de woningen kun je kosteloos en vrijblijvend een oriëntatiegesprek aanvragen. Hiermee krijg je voorrang bij de toewijzing.  

Hoe is het parkeren geregeld?

De Suikerzijde is een wijk zonder auto's in het openbaar gebied. In plaats daarvan parkeer je in een parkeerhub. Voor commerciële bezoekers, familie en vrienden is er ruimte om te parkeren in een grote centrale parkeergarage. Als bewoner maak jij gebruik van een collectieve parkeerplaats of hub op loopafstand van je appartement/woning. 

Wanneer start de bouw?

De verwachting is dat de bouw van fase 1 in het derde kwartaal van 2025 zal starten. 

Zijn de woningen in De Suikerzijde rolstoeltoegankelijk?

·         De rijwoningen zijn op de begane grond toegankelijk met de rolstoel.

·         Het grote appartementengebouw heeft verschillende appartementen die volledig of gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk zijn. In sommige appartementen zit een hoogteverschil die de toegankelijkheid beperkt. Dit hoogteverschil bij 5 woningen is ontstaan in een lang traject met vele keuzes en regels. We gaan kijken hoe we dit middengedeelte ook rolstoeltoegankelijk kunnen maken, bijvoorbeeld door het toepassen van hellingbaan die verplaatsbaar is.    

·         De kleine portiekappartementen worden uitgevoerd zonder vaste lift, in de plattegrond van de centrale ruimte is wel een plek gereserveerd waar in de toekomst een lift kan worden geplaatst. In de huidige situatie is ervoor gekozen deze niet te plaatsen om deze woningen zo betaalbaar mogelijk te houden. De woningen op de begane grond in dit gebouw zijn uiteraard wel rolstoeltoegankelijk.